Tuesday, March 16, 2010

JalilKacak the Series: 2-3 SMK SERI PERAK


Assalamualaikum dan salam sejahtera, kali ni aku nak cerita lak pasal sekolah lama aku masa berusia belasan tahun, aku sekolah harian je kat teluk intan..tapi dah mmg disebabkan aku ni dari baka yang genius la jugak so alhamdulillah aku dapat gak sambung blajar kat menara gading... hahaha ayat gading <--jiwang tak larat.

tapi betul sincerely from my kind heart aku mmg la sekarang ni rasa teramat sangat la seronok masa belajar compare ngan sekarang ni...kurang2 masa belaja cuak atau gabra setahun 2kali je...itu pun masa nak ambik result, masa sebelum periksa apa pun aku tak kisah hahaha..

untuk pengetahuan UOLS aku masuk SMK seri Perak ni pun masa tahun 1996 bukan seperti sepatutnya 1995 macam kanak2 lain..mungkin sebab kegeniusan aku memula dengan bangganya kunun nak gi ambik subjek Bahasa Arab rupanya Jalil gagal diperjuangan..huhu mana taknya tiap kali masa ustad masuk kelas aku tidur huhu..suara ustad tu aku dengar mendayu-dayu je...so salah siapa kalau aku tertidur?
tatap aku taknak mengaku kesalahan sendiri, so disebabkan aku asyik gagal aje exam masa tingkat 1 n tingkat 2 aku dipindahkan ke sekolah yang lain, iaitu sekolah yang dekat ngan rumah aku. masa tingkat 1 tu kira asrama la..tapi asrama kampung, my mum n dad always give a visit la everytime they go to the kebun they will singgah to my skull..but everytime they come at that time la i sleep...mmg la aku ni takde mengalamai masalah untuk tidur huhu..janji bagi ruang aje cukupla...

masuk sekolah seri perakaku terus dapat kelas no 1 pandai masa tu, kelas 2 bersih..kira no 1 Amanah tapi tak kira sebab diorg ada bahasa arab. huhu..see my kegeniusan telah terbukti...tapi sebagai anak yang manja aku tak dapat continue study tempat lain lepas PMR. tapi untuk PMR aku really2 berterima kasih kepada cikgu sarah, cikgu matematik aku..kalau bukan disebabkan dia mungkin aku dah jadi budak terbiar sekarang ni..bayangkanla dari aku punya exam bulanan n topic asyik gagal je terus menjadi hebat masa PMR...dapat B kira ok la tu, mana tak jadi bijak masuk2 je dia dalam kelas, aku macam rutin je dipaksa buat latihan kat whiteboard so sebelum dia masuk terpaksala aku meniru budak yang bijak sikit dari aku, mangsa masa tu selalunya emi n jedi la..skang dua2 pun dah hilang. Another favourite subject aku is geografi nama cikgunya cikgu Noraini kira kat situ dia guru cemerlang la rasanya, IOLS dapat A ok untuk subjek ini..haha jalilkacak pasni juga digelar jalilbijak..

aduhhh tetiba aku terngantuk la..ok la aku tidur dulu nanti sambung lagi daaaaa lambatnya gambar ni nak upload my wimax menari makyong plak malam ni huhu...

seminit lagi tak upload gak aku tidur....

2 comments:

Eija said...

ko kelas 5 cekal eh? aku kelas 5 cekap huhuhu.. mesti kelas kita sebelah2 je. tapi pesal aku tak penah jumpa ko kat kantin eh? ;p

zainal said...

arrrr... aku pun sekolah nih dulu.... citer la skit pasal cikgu masri ker... cikgu khairi ker...ophss ader ker cikgu nih zaman ko lil...