Thursday, May 20, 2010

SUP MELETUP ('_' ")

ini bukan artis ye, bukan juga model sup meletup
petang tadi aku meredah hujan yang secara renyai-renyainya membasahkan kekeringan badan aku ketika aku meluncur laju membelah hiway KESAS untuk balik ke rumah yang tinggi kat Desa Tasik... tengah memecut membelah jalan umpama Roy dalam cerita melayu lama aku tak ingat tajuk HP aku bunyi menandakan masuknya mesej ke dalam inbox.

memperlahankan motor dan mencapai henpon yang masa tu dalam beg sebab takut basah kena hujan...baca mesej housemate kata nak singgah makan sup meletup...memandangkan perut aku pun ketika itu sedang mendendangkan lagu keroncong untuk Fatimah terus aku setuju...tak tau la kenapa dua harini aku kuat makan pagi makan nasik tengahari makan nasik malam lapor gak lagiii..ceisss jalil membocorkan rahsia kuat makan..




untuk pengetahuan umum moto yang sungguh bergaya berani mati duk tengah jalan tu la motopr aku gunakan untuk merempit setiap hari...bak kata housemate kata sedapnya kuda tunggangan. ermmm tgk mmg macam moto samseng jalanan moto itu...memula parking ada 2 3 moto aweks yang duk sebelah dia..tengah hirup hirup beehun sup pandang2 jeling2 moto aku jadi solo je huhu..nak kalihkan balik malas...dah la ujan masih menurunkan sisanya...aku terus menghirupp beehun sup meletup tanpa mempedulikan keselamatan moto terchenta walau dalam hati2 sikit2 terbayang moto tu kena rempuh oleh treller mcm dlm cerita the transporter tu terus nangis moto hancur huhu..hoh merepek jauh
sup meletup ni rasanya sup paling sedap la agaknya kat area ni..dulu aku masuk wajah pekerja dia macam mamat kelantan/siam masuk akli ni wajah internasional lak yang aku nampak mcm jawa je..huhu mungkin diorang dah bukak cawangan baru somewhere else agaknya ..huh speaking london i. kawan aku tu lambat sikit sampai makanya aku oda dulu beehun sup ayam ngan milo ais makan sup panas masa ujan memang menggiurkan..huhu...pastu sedut milo ais perggh nikmat tak sedar tengah selsema...ermmm alam ni esei aku panjang la plak ..


okla aku nak gi menonton TV plak hahah aktiviti berfaedah sungguh malam ni...pasni aku bercita2 gigih nak upload kat blog pasal tempat makan yang menimbun kat area rumah aku ni...chayok2 ganbatte


1 comment:

Intan Shafinaz said...

sup meletop kinrara dkt mn yer? bole bg direction tak klo dr Sirim bukit jalil ...