Friday, August 20, 2010

MENU SEMALAM

assalamualaikum dan salam sepuloh ramadhan, kali ini aku nak berstory pasal menu hebat berbuka kami semalam haha..sila tengok gambar2 dibawah all those cuisine adalah homemade prepared by the Cheff Executive Officer (CEO ) kat rumah iaitu Mr Fakry dan dibantu oleh ACEO Mr Shahrizan and me harusla the GC - General Chef<-xnakkalah haha..ala2 hell kitchen aku balik makan je. meriah semalam makanannya kami ada
1. Ayam Goreng Kunyit + daun kari <-huhu pokok kari aku dirogol semalam haha tp takpe janji kenyang

2. Kami ada resepi Kailan Goreng Ikan Masin <- menggunakan lebih ikan masin nasi goreng aritu, huhu aku bukan jenis makan sayur sgt especially kalau kaler hijau dia terang benderang macam ni..
3. then we have paru jantung hati ayam masak goreng ngan kacang buncis..MELELEHH....
4. Menu terhebat malam tadi adalah tempe goreng yang di-crystalize-kan menggunakan cili giling, sos dan kicap..mabeles.. <--terus rasa macam org jawa sejati je semalam haha..
5. ermmm ini aku suka tapi tak berani nak makan banyak2 semalam sebab takut sakit perut lak esoknya, tapi sikit2 pun banyak gak la aku bantai huhuhu. kalau tunggu aku tak tau la bila tempoyak mak aku ni nak bertukar ghope kan haha..mlm ni leh makan lagi <--tetiba balik jd mode melayu PERAK sejati aha. sila jeles kepada penggemar tempoyak diluar sana. rupanya orang CEO tu tak tau makan sambal tempoyak ni elok dan enak dimakan ngan ikan bilis mentah atau digoreng ranggup.
6. Buah melaka as our desert semalam, rasa dia MELETOP sebab pakai gula kabung, kalau beli kat pasar ramadhan biasanya org akan pakai gula melaka. yang ni manis dia punya rasa sayup je.masuk mulut gigit rasa perggghhhh nyamannn..huhuhu..buat berlebih semalam so untung la jiran kami yang terdekat sbb bagi kat diorg sikit huhu memula cecita nak bg jiran terjauh tetiba ingat yg akak shabini tu mmg penjual kuih yang berjaya..so cancel hantar kat dia walau masa tu tinggal 2 pintu je lagi nak sampai rumah dia haahaa...
8. menu air kami masa berbuka semalam lak adalah air tembikai yang disediakan oleh ACEO sedapp..tapi dah dekat sgt berbuka baru teringat nak masukkan air batu, so semalam agak wasatiah aku berbuka dengan mengurangkan pengambilan air ais..teruskan berusaha JALIL
Agak2 kome le kan, berape la agaknya kalau ini kami makan kat luor, ate lauknya aje dah 5 jenis bukan sikit2 melimpah banyaknya...

6 comments:

syntheare said...

adoii...sedapnya!!!!!! sila la kasi resepi. TQ

jalilsalleh said...

UTK RESEPI SILA BERHUBUNG DENGAN KAWAN AKU, AKU TOLONG MAKAN JE SEMALAM NAK RESEPI UTK SAMBAL TEMPOYAK LEH LA..

crisda79 said...

cyn : carik je resepi kat internet. aku selalu buat cam tu. pastu pepandai aa modified sendiri :)

jalilsalleh said...

betul3...cari kat internet je pastu auta ja sendiri sesedap bibir

me meself n I said...

Terengganu xde tempoyak.... Huhuhu...

Lynn Helmi said...

jalil, ko jgn tulis psl mkn sgt2 kt blog nih..aku terliur nih..ntah nape, byk2 blog,psl makanan juga yg aku bukak..duhhh..cepatlah nk blik ms'ia!!!!!!!