Tuesday, September 4, 2012

Selamat Hari Raya Aidilfitri 2012

Keluarga Besar Kami Bergambar Di Hari Raya Aidillfitri 2012

Assalamualaikum....

Selamat Hari Raya Aidilfitri walaupun dah masuk hari raya yang ke 17 dah lebih separuh dah pun...ish ish lambat sungguh baru nak wish. Tahun ni sangat bizi berhari raya selama seminggu kat kampung, pastu bila balik KL plak terus asyik kerja macam orang gila tu yang takde masa nak wish lagi awal tu.

Kalau orang balik seminggu beraya aku lak leh kata balik seminggu berpuasa dan beraya la aku dapat both sebab aku balik seminggu sebelum raya. Since my mum's nowadays not baking any kuih dah kecuali tempeyek n kerepek pisang makanya on the way balik ikut jalan kuala selangor-sabak bernam-teluk intan aka jalan pantai aku singgah kat simpang 5 beli kuih raya.  dan perjalanan balik adalah sangat menenangkan sebab i'm driving dengan peacefully nya with breathtaking scenery along the way [hahaha script macam raya sgt].

Ingatkan bila dah balik awal tu ingat kena la pergi mencari buloh nak bakar lemang rupanya apak i sangat efisyen sebab balik balik dah ada dah bulohnya, selamat aku but to recall balik rasanya dah 2-3 tahun jugak tak rasa mencabarnya pergi ambik buloh lemang. Sekarang ni nak buloh lemang pun kena rebut merebut, kalau lambat jawabnya takde la sebab kat kampung aku orang jual buloh untuk lemang je dah seringgit sebatang maunya tak abis buloh kat sg manik tu.

From the day me arrived home till the last second day nothing special occasion happen la since i je kot yang ada kat kg tu but everyday i'll make a request menu for berbuka puasa. and since my mak tak nak buat kuih lagi, nak tunggu anak pompuannya balik dulu so those few days adalah melepakkan. Tapi takde la sampai aku sangat melaghakan diri takde buat apa2 kan, at least sempat la aku tacap tacap ayam kat laman rumah yang lantai lamannya dah berselimut daun kering, tebas paku pakis yang dah menjalar, mula menyiram pokok dengan harapan hari raya nanti daunnya sempat segar bugar and alhamdulillah my effort tui nampakla hasil sikit2. But raya kali ni takde nak memegang kamera je makanya takde la gambar sangat yang boleh diaplod plus mmg semua gambar raya dalam kamera abang ngan adik aku. Gambar yang kat atas tu pun ambik dari blog adik aku.

I'll be back...nak gi masak kari ayam jap hahaha

4 comments:

unknown said...

Hu3x.maksudnyer ni gambar amek dari berlog anonlah...klu nak gamba raye nant aku kasi...ade banyak sangat gambar befire raya, tgh raya and even after raya...

jalilsalleh said...

hahaha tengs anon...me so sad no raya photo huk huk huk

unknown said...

takpe2x...nant bawak aje food yang sedap sedap time gathering next week...

diyana Farid said...

wow kari ayam. hahahha