Saturday, January 30, 2010

:: PoSt InI KaLEr iJaU::


maghrib tadi aku gi shopping kat The Mines letih2 otak duk rumah aku pun keluar merayap la...

ingat masa kaalu kat kampung, masa petang nak ke maghrib mmg aku suka jalan ronda kampung..petang tadi aku ronda gak tapi ronda mines huhu...

tetiba masa nak bayar cekedis yang aku beli aku terharu sebab aku tak diprovide dengan plastik, huhu...rupanya Giant dah kuatkuasakan cadangan untuk boikot plastik hari sabtu, aku pastu gi beli berus gigi sebatang kat guardian, n sama jua rupanya tiada plastik disediakan.

aku setuju dengan tindakan ini lalu aku membuat post ini, walau tadi di Mines aku asyik kena pandang sebab usung tupperware berisi susu n gula..aku bukan tak abik plastik tu sebab aku kedekut 2 kupang, aku tak mbik plastic tu sebab aku care for environment, biar la malu skit2 je janji in the future bumi hijau semula, wahaha patriotik tak aku.

so aku nasihatkan kepada pembaca tegar blog aku ini supaya menghijaukan bumi, tak banyak sikit pun dah jadikla....macam aku menghijaukan koridor rumah aku kat tingkat 15 ni (sempat promosi haha)..jangan ijau ngan lalang dah la huhu..

2 comments:

Eija said...

macam perli aku je sebut lalang2 tu ;p

jalilsalleh said...

ooohhh tidak saya tak berniat begitu (sila baca dalam nada penuh kepalsuan)